Konyaliyim nasıl yazılır?
KONYALI KELİMESİNİN ANLAMI Konya ilinden olan kimse anlamına gelir. Bu kelime çoğu zaman Konyalı, Konyalı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanım Konyalı olmalıdır.
Konyamız nasıl yazılır TDK?
KONYA KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Gelen eki çıkmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla Konya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konya şeklinde olmalıdır.
Konyalılar ayrılır mı?
UYARI: Türemiş ekler, çokluk ekleri ve bunlardan sonra gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türklük, Türkleşme, Türkçü, Türkçülük, Türk, Müslüman, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşma, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türkler, Türklük, Türkleşme, Türk…
Konyalidan nasıl yazılır?
“Coğrafi adlar” tamlama halinde olup bileşik veya formül niteliğinde değilse büyük harflerle yazılır: Ağrı Dağı, Belgrad Ormanı, Tuz Gölü, Konya Ovası vb.
Kayserili kelimesi nasıl yazılır?
KAYSERILI KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime genellikle yanlış olarak kayserili olarak yazılır, Kayseri’den türetilmiştir. Doğru kullanımı Kayserili olmalıdır.
Konya ilçesi nasıl yazılır?
NOT: Özel ad içinde yer almayan ancak bir tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. sözcükler. Sözcükler küçük harfle başlar. » Konya İli, Etimesgut İlçesi, Uzungöl Şehri, Darıca Köyü… Sayfa 5 >
Manisamızın nasıl yazılır?
Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Gelen eki çıkmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla Manisa olarak yazılır. Doğru kullanımı Manisa şeklinde olmalıdır.
Adanamız nasıl yazılır?
Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Adana olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Adana olmalıdır.
Şehir isimleri nasıl yazılır TDK?
“Şehir, il, ilçe, belde, köy” kelimeleri cümle başında veya tabelada yer almadığı sürece küçük harfle başlar.
Li eki ayrılır mı?
Özel isimlere eklenen iyelik, hal ve bildirme ekleri kesme işaretiyle ayrılır.
Bakanlığımız nasıl yazılır?
Buna göre kurum ve kuruluşların isim ekleri, ismin sonuna, kesme işareti kullanılmadan, birlikte yazılmalıdır. Özel isimlerde kesme işareti kullanılıyorsa, kesme işaretiyle ayrılmalıdır.
Konyalılar birbirine ne der?
Konya’daki insanların birbirlerine hitap etme biçimi “partnerim”dir. Bu benzersiz ifade, Konya halkının birbirlerine olan samimiyetini ve bağlılığını yansıtır. Konya halkının konuşma tarzı, şehrin konuşma kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.
Yörük nasıl yazılır TDK?
Yürük (eski) / Yörük (şimdiki)20. Temmuz 2023
Müdür bey nasıl yazılır?
Yöneticilere ünvanları ile (Bay Müdür, Sayın Müdür) hitap edilir.
Kastamonulu nasıl yazılır TDK?
Doğru kullanım Kastamonulu olmalıdır.
Bölge isimleri nasıl yazılır?
Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harflerle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Yeniköy; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.
Özağırlık nasıl yazılır?
Özgül ağırlık (veya özgül ağırlık veya birim hacmin ağırlığı) bir maddenin birim hacminin ağırlığıdır. Ağırlık birimi genellikle gr-ağırlıktır. Daha sonra özgül ağırlık birimi gr-ağırlık/cm³’tür; bu da gr/cm³ kısa biçiminde yazılır.
Ara kat nasıl yazılır?
Ara talimatlar aşağıda verilmiştir.
İsime mi isme mi?
Çekimlemetekilyalınisimbelirtmeismiyönelmeismebulunmaisimde40 satır daha
Tavsiyeli Bağlantılar: Hocam Büyük Mü Küçük Mü