İçeriğe geç

Ortak Alan Işgali Nereye Şikayet Edilir

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Ortak alanın işgali durumunda ne yapılmalıdır? Apartman maliklerinden biri veya ana gayrimenkul sakinlerinden biri apartmanın ortak alanını işgal ediyorsa bu kişilere karşı dava açılabilir. Ortak alana tecavüzün önlenmesi talebiyle, hukuk mahkemesinden apartman sahibine karşı işlem yapılması istenebilir.

Apartman ortak kullanım alanı işgali cezası ne kadar?

Mahkeme kararı uygulanmazsa ne yapılabilir? Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 33. maddesi bu konuda cezai yaptırımları düzenlemektedir. Belirtilen süre içerisinde hâkim kararına uymayanlara aynı mahkemece iki yüz elli ile iki bin Türk Lirası arasında idari para cezası verilir. 25. madde hükmü saklıdır.

Kaldırımı işgal eden nereye şikayet edilir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşlarla birebir iletişim kurmak amacıyla 2013 yılında Alo 181 Çağrı Merkezi’ni hizmete açtı. Bakanlığımız, yaşam kalitesini ve insan ve çevre ilkesini geliştirmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Vizyonu 2023 çerçevesinde Alo 181 ile vatandaşlara haftanın 7 günü, günün 24 saati hizmet sunmaktadır.

Ortak alana müdahalenin önlenmesi davasını kimler açabilir?

Bu mülkiyet haklarına dayalı bir talep olduğundan, apartman sahibi yalnızca apartman sahibiyse talebi sunabilir. Ancak, apartman sahibi olmayan bir yöneticinin diğer maliklerden talebi sunması istenirse, kendisine özel vekaletname verilmelidir.

Sığınağa eşya koymak yasak mı?

Eşyalar Apartman Barınağında saklanabilir mi? Eşyalar paylaşımlı konaklamada saklanamaz ve depolama amaçlı kullanılamaz. Eğer öyleyse, bina yönetimi sorumludur; bina yönetimi yoksa, diğer sahiplerden biri bunların kaldırılmasını talep eder.

Ortak alanlara dair bir değişiklik yapmak için kat maliklerinin ne kadarının oyunun alınması gerekir?

Ortak yerleri kullanma hakkına sahip olanlar, bu yerlerde veya eşyalarda değişiklik yapma hakkına da sahiptirler; ancak bu değişiklik, bağımsız bölüm maliki ile diğer bağımsız bölüm maliklerinin beşte dördünün yazılı onayı ile yapılmalıdır.

Apartman kurallarına uymayan kişiler hakkında ne yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu, İdari Suçlar Kanunu, Çevre Kanunu ve Konut Yönetmeliği gibi yasalarla korunmaktadır. Bizi rahatsız eden veya şikayet etmek istediğimiz konutlar hakkında üç yere şikayette bulunabiliriz. Bu yerler; Sulh Ceza Mahkemesi, Belediye ve Kolluk Kuvvetleridir.

Apartman bahçesi kullanım hakkı kimin?

Apartmanlarda bahçe kullanımı ve sorumlulukları. Paylaşımlı kullanım, paylaşımlı sorumluluk. Konut bahçelerini kullanma hakkında bilmeniz gerekenler. Apartman ve mülklerdeki bahçe ortak bir alandır ve tüm apartman sakinleri bu alanı mülkteki paylarına orantılı olarak kullanma hakkına sahiptir.

Kat Mülkiyeti Kanunu 33. madde nedir?

Bu bağlamda her kat maliki KMK.m.33 kapsamında bizzat dava açma hakkına sahiptir. Bunun için diğer kat maliklerinin rızası aranmaz.

Haksız işgal nereye şikayet edilir?

Taşınmazın sahipleri, haksız işgali öğrendikleri tarihten itibaren 60 gün içinde valilik veya kaymakamlık makamına başvuruda bulunmalıdır. Ancak tecavüz veya haksız işgalin üzerinden bir yıl geçmişse bu makamlara başvuruda bulunulamaz.

Zabıtaya şikayet nasıl yapılır?

Alo 153 Çözüm Merkezi, CİMER, e-posta, telefon ve şahsen ofislerimize başvurarak iletilen tüketici şikâyetleri, Tüketici Hakları Polis Müdürlüğü tarafından öncelikli olarak değerlendirilerek, çözüme kavuşturulması için çalışmalar yapılmaktadır.

Alo 181’e ne şikayet edilir?

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI.

Ortak alana müdahalenin önlenmesi ihtarname zorunlu mu?

Kat maliklerinden 4/5’inin rızası olmaksızın ortak yerlerde onarım, tesis, iyileştirme veya ilaveler yapılırsa, ortak alana müdahale edilmemesi için öncelikle kat malikine haksız işgal nedeniyle ihtar verilir.

Haksız işgal davasını kimler açabilir?

Ortak mülkiyette, taraflardan biri diğer taraflara veya üçüncü kişilere karşı haksız mesleki tazminat davası açabilir. Ortak mülkiyette, hissedar, kendisinin mülkten faydalanmasını haksız yere engelleyen diğer hissedar(lar)a karşı hukuki ceza davası açabilir.

Kat maliki ortak alan için dava açabilir mi?

Yönetim kurulu veya yönetici, apartman sahibi tarafından yetkilendirilmiş olsa bile, ortak alanlarda ve bağımsız alanlardaki eksik ve hatalı işler için dava açma yetkisine sahip değildir. Bu tür davalar apartman sahipleri tarafından açılmalıdır.

Apartman düzenini bozan kişi hakkında ne yapılmalı?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre kötü komşulara karşı yasal yollar bulunmaktadır. Komşunuz gürültü yapıyorsa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Alo 181 Gürültü Şikayet Birimi’ne istediğiniz zaman başvurabilirsiniz. Alo 181 Gürültü Şikayet Birimi 7/24 esasına göre çalışmaktadır.

Apartman otopark işgali nereye şikayet edilir?

Ortak alanların işgaline ilişkin şikâyetlerin iletileceği kurumlar arasında belediyeler gibi yerel yönetimler, emlak ve tapu müdürlükleri, kat mülkiyeti yöneticileri yer almaktadır.

Ortak alan ihlali nedir?

Apartman ortak alanlarının işgali; Ana yapıda ortak alan olarak öngörülen veya ortak tesis olarak kullanılan yerlerde, bölümlerde, tesisatlarda veya eşyalarda diğer apartman maliklerinin izni olmaksızın onarım, boyama, tadilat vb. gibi değişiklik ve yenilikler yapılması ve bu alanların izinsiz kullanılmasıdır.

Ortak alana müdahalenin önlenmesi ihtarname zorunlu mu?

Kat maliklerinden 4/5’inin rızası olmaksızın ortak yerlerde onarım, tesis, iyileştirme veya ilaveler yapılırsa, ortak alana müdahale edilmemesi için öncelikle kat malikine haksız işgal nedeniyle ihtar verilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Erotik Masaj Yapan Escort